top of page
DamagedForsakenFoxhound-small.gif
MEMBRES
Andrés_Torres_ARTINNOVA.png

dr. ANDRÉS TORRES CARCELLER

Coordinador

Doctor en Belles Arts, és investigador postdoctoral en docència i recerca de la Universitat de Barcelona amb el suport de la fundació bancària la Caixa. Professor del departament de Didàctiques Aplicades, imparteix docència en diferents ensenyaments de la Facultat d'Educació. Des de 2017 és  coordinador  de  l'especialitat  de Dibuix  del  Màster  de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat,  Formació  Professional  i  Ensenyament  d'Idiomes. Membre dels  grups  de  recerca POCIÓ. Poesia  i  Educació  (Ref. 2017SGR1668_IP.  Dra. Gloria Bordons de Porrata-Doria)  (http://www.pocio.cat/),  Artes  y  poéticas:  creación, archivo y educación (FFI2016-75844-P_ IP. Dra. Gloria  Bordons  de  Porrata-Doria  i  Dra.  Eva  Figueras  Ferrer),  Libro-Arte/Abierto  (CAEC-UACJ-65_IP. Dra.  Hortensia  Mínguez  García),  Engagement project: elementos  para una reformulación  del  plan  de  acción  tutorial de los  grados  de  maestro  en  la  ub  (REDICE16-1561_ IP.  Dr.  Josep  Gustems  Carnicer),  i  de  Time & Procrastination. Gestión  del tiempo  y  procrastinación:   elementos  para  una  reformulación  del Plan de Acció Tutorial de 9 grados y 10 másters de la UB (y una doble titulación) (REDICE18-1960_ IP. Dra. Caterina Calderón Garrido). Ha participat en diverses exposicions i la seva obra està a diverses col·leccions. Publicant el resultat de les seves investigacions en congressos, articles i llibres.

Mar Redondo ARTINNOVA.jpg

dra. MAR REDONDO-AROLAS

Membre

Mar Redondo-Arolas és Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB). Especialista en fotografia imparteix docència als ensenyament dels Graus en la Facultat de Belles Arts i al Màster Oficial Producció i Recerca artística del Departament d'Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona. És membre del Programa de Doctorat Estudis Avançats en Produccions Artístiques.
Des de 2001 és la coordinadora del Laboratori de Fotografia de la Facultat de Belles Arts. De 2012 a 2016 ha estat vicedegana de la Facultat de Belles Arts. Des de 2017 és responsable del GIDC Millora de la qualitat docent de la Facultat de Belles Arts (GINDOC-UB/100).
És membre investigadora del Grup d’Innovació Docent Consolidat per la UB “Millora de la Qualitat Docent als ensenyaments de Dibuix i Gravat a la Facultat de Belles Arts”, del grup d’investigació I+D+i “Artes y Poéticas: Creación, Archivo y Educación” (FFI2016-75844-P) i del Grup de Recerca Consolidat per l’AQU “POCIO. Poesia i Educació” (SGR 1067). Els resultats de les seves recerques han estat presentades en congressos i publicades en articles i llibres.

http://orcid.org/0000-0002-0000-8593
www.fotopublica.net
Researcher ID: F-8263-2016

Eva Figueras ARTINNOVA.jpg

dra. EVA FIGUERAS-FERRER

Membre

Eva Figueras Ferrer (Llicenciada en Belles Arts i Ciències de l'Educació a la Universitat de Barcelona). El 1991 rep el premi extraordinari de doctorat per la seva tesi "Estudi Crític/analític de les fonts bibliogràfiques sobre gravat calcogràfic. La seva incidència en l'Ensenyament Oficial Superior ".
La seva línia d'investigació principal és la gràfica contemporània des de la vessant històrica, tècnica (en la línia de sostenibilitat en art http://www.ub.edu/gravat/) i creativa, especialment en llibre art i en mètodes de visió artificial aplicats a la interpretació automàtica de col·leccions d'imatges artístiques.
Membre dels grups de recerca Catalogació d'obra d'artista basada en l'anotació automàtica d'imatges (2011, IP. Dr. Ferran Reverter) i de POCIÓ. Poesia i Educació (Ref. 2014SGR1067_IP. Dra. Gloria Bordons de Porrata-Doria)(http://www.pocio.cat/).
Fins l’any 2016 ha estat membre responsable del GIDC Millora de la qualitat docent de la Facultat de Belles Arts, creat el 2006 i consolidat en 2009.
És membre de Poètica Còdex, col·lectiu que vol homenatjar i divulgar l'obra de poetes clàssics i contemporanis i treballa en la creació de noves aportacions en llibres d'art (http://poesiaillibres-art.blogspot.com.es/).
Participa en exposicions, congressos, imparteix cursos i dirigeix ​​tallers sobre gravat sostenible i sobre llibre d'artista. Ha publicat diversos articles i llibres sobre el tema.

ORCID 0000-0003-4045-9062
Researcher ID F-8067-2016

Anna Nualart ARTINNOVA.jpg

dra. ANNA NUALART-TORROJA

Membre

Anna Nualart-Torroja és Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB). Especialista en Conservació-Restauració de Béns Culturals imparteix docència al Grau en Conservació-Restauració de Béns Culturals i al Màster Oficial en Direcció de projectes de Conservació-Restauració. És membre del Programa de Doctorat . Forma part del Departament d'Arts i Conservació-Restauració de la Universitat de Barcelona. És membre del Programa de Doctorat “La realitat assetjada: posicionaments creatius”.
Ha estat promotora del grau en Conservació-Restauració en la transició a l’Espai Europeu d’Educació Superior i coordinadora del Grau durant el bienni 2010-12.
És membre investigadora del Grup d’Innovació Docent Consolidat per la UB “Millora de la Qualitat Docent als ensenyaments de Dibuix i Gravat a la Facultat de Belles Arts”, del Projecte ERASMUS-TEMPUS L'Innovation dans la formation pour les biens culturels: un nouveau curriculum euro-méditerranéen pour la préservation de biens culturels (Project number 544350, G.A.: 2013-4534/001-001) i del Projecte Europeu en le marc de la convocatòria HORIZON 2020 NANOmaterials for the REStoration of works of ART (NANORESTART) , Project number 646063. També és membre del Grup de Recerca Consolidat Conservació-Restauració del Patrimoni (SGR 459).
La seva línia principal de recerca és l’estudi dels suports de les obres d’art, majoritàriament de la pintura sobre fusta i la talla policromada. Els resultats de la seva recerca han estat presents a congressos i publicats en articles, llibres i mitjans electrònics.

http://ub.academia.edu/AnnaNualartTorroja
http://orcid.org/0000-0002-1956-0767

Pilar Rosado ARTINNOVA.png

dra. PILAR ROSADO RODRIGO

Membre

De formació multidisciplinar (doctora en Belles Arts, llicenciada en biologia i analista informàtica), ha trobat en la imatge numèrica el territori on desplegar el seu projecte artístic. Compagina la carrera artística amb la recerca. En els últims anys ha participat en exposicions a Itàlia, Portugal, Brasil, Polònia i Mèxic. Ha publicat llibres i articles, i presentat els resultats de la seva recerca a congressos d’àmbit nacional i internacional sobre aplicacions d’algoritmes de visió artificial en la creació artística. Imparteix classes d’aplicacions gràfiques i processos de creació artística com a professora associada de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Júlia Castell.jpg

dra. JÚLIA CASTELL VILLANUEVA

Membre

Llicenciada en Història de l'Art (UB), Màster en Educació i TIC (UOC) i Doctora  en Didàctica del Patrimoni, les Arts i el Turisme Cultural (UB). Com a col·laboradora i membre actiu del grup consolidat de recerca DIDPATRI. Didàctica del Patrimoni, Noves Tecnologies i Museografia Comprensiva http://www.didpatri.cat  (UB-3337 /UB-003930/ SGR 00621) ha participat en la creació de projectes museogràfics didàctics i interactius per a institucions públiques i privades a escala nacional i internacional, realitzant diferents publicacions al voltant d'aquest tema. En matèria docent ha participat activament, entre d'altres, en la creació i coordinació del màster Museografia Interactiva (IL3 UB) i de diferents màsters i postgraus oficials i professionalitzadors al Centre d'Estudis en Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT- UB). La seva  trajectòria professional transversal l'ha portat a combinar treballs relacionats amb el món de la  transmissió de coneixement especialment relacionada amb la documentació del patrimoni històric, artístic, cinematogràfic i museogràfic amb el món de les noves tecnologies vinculades amb multimèdia i internet, sempre combinant tasques professionals vinculades al món cultural amb el món acadèmic. Actualment treballa com a coordinadora del Programa Educatiu a la Basílica de la Sagrada Família i imparteix docència a la Facultat d'Educació com a professora associada a diferents ensenyaments de grau i màster de la Universitat de Barcelona.  

Carolina_Martín_ARTINNOVA.jpg

dra. CAROLINA MARTÍN-PIÑOL

Membre

Carolina Martín Piñol és professora agregada del Departament de Didàctiques Aplicades de la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Història de l'Art, és màster en investigació de les didàctiques específiques i màster en Museografia Interactiva i Didàctica per la UB. Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni per la Universitat de Barcelona, ​​ha impulsat i treballat més d'una dècada en la creació de Centres d'Interpretació i elements de museografia interactiva i didàctica per a la comprensió del patrimoni de la qual és autora de nombroses publicacions sobre la temàtica. Fins a l'actualitat, ha format part de més d'una vintena de projectes d'investigació competitius així com més d'un centenar de no competitius. Des de 2006, ha estat molt implicada en l'ensenyament on-line amb la creació i coordinació del màster Museografia Interactiva (IL3 UB), la col·laboració en màster d'Educació i Museus: Patrimoni, Identitat i Mediació Cultural (UM), així com la creació i direcció del Màster on-line en Gestió d'equipaments patrimonials d'ús turístic (CETT UB). Actualment, té viu un sexenni d'investigació (2009-2014) atorgat per l'Agència de la Qualitat Universitària.

anónimo.png

dra. ESTEL MARÍN COS

Membre

Doctora en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi L’ensenyament del piano a Barcelona: 1850-1901, llicenciada en Piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu i en Música de Cambra pel Conservatori de Badalona. Diplomada en Magisteri, especialitat de Música, per la Universitat de Barcelona. És membre del grup consolidat de recerca Poció de la Universitat de Barcelona i de la Xarxa d’Innovació Educativa Geografies Literàries 3.0 de la Universitat de València. S’ha dedicat a l’ensenyament del piano i a la docència de la música en centres de règim ordinari. Ha desenvolupat el disseny de programes educatius col·laborant amb grups de recerca com el Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra. També ha coordinat el desplegament curricular de les competències bàsiques de l’àmbit artístic des del Servei d’Innovació i Formació del Departament d’Educació. Actualment treballa a la Secretaria del Consell Escolar de Catalunya. Destaquen les seves publicacions en relació amb l’ensenyament de la música en diferents àmbits: Imágenes musicales del siglo XX, a Revista Aula de Innovación Educativa, Ed. Graó, 2012; Desenvolupar competències ètiques a l’educació musical i corporal. Un estudi empíric als estudis de mestre en educació infantil de la Universitat de Barcelona. Revista Artseduca, 2012; La proyección del bienestar desde la mirada de la gestión cultural, a Arte y benestar (48-59). Publicacions UB, 2014.

anónimo.png

dra. ANNA MAURI LUJÁN

Membre

....

anónimo.png

ROSALÍA CLEMENTE PIÉLAGOS

Membre

....

anónimo.png

CRISTINA OTERO FERNANDEZ

Col·laboradora

....

bottom of page